måndag 14 februari 2011

Stela lår.

Med något stela lår har jag i dag jobbat första dagen efter min sköna föräldraledighet. Tänk vad lite skidåkning kan ge stela ben, egentligen borde man väl ha gett sig ut på en återhämtningsrunda idag men det blev vila istället.

Förra veckan blev det faktiskt mer skidåkning än löpning. Nämligen 40 km skidor på ett pass mot 37 km löpning på fyra pass.
Får se hur det blir med löpningen den här veckan men jag ska väl försöka sikta mot det här schemat.


Måndag - Vila
Tisdag - Uppvärmning 3 km. Fartlek 6 km. Nedvarv 3 km
Onsdag - Lätt distanslöpning 8-10 km
Torsdag - Lätt distanslöpning 8-10 km
Fredag - Vila
Lördag - Tempolöpning, 8 km med stegrande fart (från 5,20-takt ner till 4,20-takt som jag håller i 3 km). Nedvarv 2 km
Söndag - Långpass 25 km

3 kommentarer:

 1. Med 5 pass i veckan i ytterligare 15 veckor kommer du greja "skid-tiden" på maran i maj. Vecka 7 ser ut som en bra träningsvecka, hoppas du får ihop alla pass enl plan.

  SvaraRadera
 2. Hej Olov!
  Tycker också att veckan ser bra ut. Är det en lätt, medel eller hård vecka?

  Ytterligare frågor :-). Tränar du intervaller någon gång? Har noterat att du mer verkar satsa på snabbdistans, tempo och fartlek. Det ligger ingen värdering i frågan utan är ställd av nyfikenhet bara :-).

  SvaraRadera
 3. Den här veckan är nog en medelpluss-vecka. Hade tänkt försöka ligga på runt 60 km/vecka fram till maran. Någon vecka i månaden får jag dra ner mängden, det brukar falla sig naturligt när man har mycket annat för sig.
  Nu när pappaledigheten är slut ska jag jobba lördag o söndag var fjärde vecka, då kan det bli väldigt svårt med långpassen, får bli mer kvalité de veckorna.
  Intervall har det inte blivit så mycket av, bara två gånger i år faktiskt. Vet inte riktigt varför. Många tycker ju inte om intervallträning men jag tycker att det är riktigt skönt med intervaller. Nästa vecka hade jag tänkt köra 1000 metersintervaller.

  SvaraRadera