söndag 20 februari 2011

Söndagsnöje.

Idag var det ju dags för långpass igen. Men först hjälpte min fru att sy ihop mina vintertights som har blivit slitna i skrevet, ett par små ventilationshål hade bildats och det vill man ju inte ha nu i kylan.
 -18 grader var det när jag vaknade så jag fick ta passet på eftermiddagen istället för förmiddagen som jag brukar göra. Fick behagliga -6 grader på mitt pass. Det blev 25 km med tre km (artonde till tjugonde) fartökning i 4,30-tempo. Hela passet slutade på 2:06:33 med ett medeltempo på 5,03min/km. 
När jag kom hem väntade en god fruktsallad på köksbordet, sedan blev det bastubad med hela familjen.


Den här veckan som började lite risigt träningsmässigt artade sig i slutet med bra kvalitétspass och långpass. 
Summerat landade veckan på 65 km fördelat på fem pass.
Nästa vecka ska det jobbas helg så då kanske det blir svårt att få till något riktigt långpass, men ett kortare långpass på torsdag kan nog bli av.


Något så här har jag tänkt nästa vecka. 


Måndag - Vila
Tisdag - Intervall, 6x1000 meter i 4,10-tempo. 
Uppvärmning 3 km och nedvarv 3 km
Onsdag - Lätt distanslöpning 10 km
Torsdag - Kort långpass 14-20 km
Fredag - Vila
Lördag - Lätt distanslöpning 8 km
Söndag - VilaSöndagens långpass

2 kommentarer:

  1. Oj vad avis jag blev nu. Inte bara på att du fick till långpasset trots kylan imorse, även fruktsalladen och bastun lät riktigt trevligt. Lustigt är att det var precis sådär min vecka egentligen skulle slutat, dvs 25 km långpass runt 5-fart och totalt 65 km.

    Vad kör du för vila på tusingarna?

    SvaraRadera
  2. Ja, jag läste precis om ditt långpass på din blogg, jobbigt med kylan -22 låter riktigt svidande kallt. Men du fick ju till ett riktigt bra pass i lördags i alla fall.
    Jag hade tänkt köra en minut gåvila på tusingarna. Eventuellt körs dem nedåt 4,00-tempo, får se hur första intervallen känns.

    SvaraRadera