torsdag 5 september 2013

Det börjar dra ihop sig så smått.

Om 22 dagar går starten för Lidingöloppet, höstens stora mål. Träningen går framåt.
Jag har mestadels sprungit kuperade distanspass med varierande längd och tempo. Backintervaller har det inte blivit lika mycket av men förra veckan genomförde jag i alla fall ett fint pass.
Långpass har jag sprungit, fyra stycken den senaste månaden varav den längsta var på 33 km.

Jag har goda förhoppningar om att göra en bra tid på Lidingöloppet men jag måste säga att jag har lite respekt för tävlingen nu när jag gör min debut.
Man har ju hört talas om alla backar vilka kan sänka den mest rutinerade löparen, dessutom är ju 30 km inte en barnlek. Spännande kommer det i alla fall bli.

Jag har förberett mig en aning med att titta på youtube där en löpare filmade hela loppet förra året. Här kan man få en hum om hur banan är.

 
 
I augusti har jag även sprungit två stycken tiokilometerstävlingar på minst sagt backiga bandragningar. Bägge har jag kommit i mål på under 40 min, under senaste månaden har jag dessutom sprungit tre stycken tio kilometers snabbdistanspass på under 40 minuter.


I och med dessa snabba pass har jag goda förhoppningar om att göra en bra tid på Kretsloppet nästa helg. Tio kilometer är för mig en svår distans då jag känner att man får ligga på gränsen precis hela tiden. Skam den som ger sig, här ska det springas fort.

4 kommentarer:

 1. Nu är jag också anmäld till Kretsloppet! Vi kanske kan hitta tid för lite uppvärmning och tjöt innan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart vi får försöka sammanstråla, vet inte om jag ska träffa laget o värma upp innan. Hör av mig när jag vet mer.
   Annars så får du väl vänta vid målet någon minut så ses vi där :)

   Radera
 2. Ja du har verkligen gjort din hemläxa. "Rätt" träningspass, både fart, kuperat och långpass. Alla "rätt" på den delen. Att du dessutom kollat igenom en 2.27-video om loppet visar på rätt pannben :-)

  Skämt å sido. Visst är det en extra utmaning att springa ett så speciellt lopp som LL men jag skulle bli förvånad om du upplever det som så annorlunda/överraskande att det påverkar din tid. Tror helt klart att du kan köra som planerat och dessutom kommer kunna köra en bra "långspurt" när väl aborrbacken är avklarad.

  Vi får höras om upplägget på loppet när det närmar sig. Jag är så sugen på LL!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du Tobias. Det känns än så länge ganska bra med träningen men lite osäker är man allt.

   Har ju följt din och Staffans träning och uppladdning så det ska bli riktigt roligt när vi väl springer och hur vi tar oss igenom loppet. Tror nog att vi kommer skrämmande nära in i mål.

   Jepp, vi får höras här framöver.
   Är också riktigt sugen på att springa Lidingö nu, börjar faktiskt känna mig startklar men än återstår några intensiva veckor innan nertrappning.

   Radera