lördag 4 maj 2013

Sjömarksloppet 2013

Idag sprang jag Sjömarksloppet, loppet där aldrig uppförsbackarna slutade. Det kändes banne mig som att det gick uppför hela loppet, nära på i alla fall. Start och mål var ju förvisso på samma ställe men tuffare bana får man leta efter. Det kanske framgår av banprofilen nedan.

Jag hade bra stöttning idag av familj och släkt så det kunde su inte gå fel och det gjorde det inte heller idag.När startskottet gick tog jag rygg på de främsta damerna i tävlingen, fjolårsvinnare Annelie Johansson och utmanaren Erika Dinis. Hade nog en tanke att det kunde vara ett lagom tempo. Första och andra kilometern var hyfsat plana och här låg tempot på strax över 3:40. Vid trekilometersmarkeringen hade Annelie en lucka på några meter och här släppte jag henne men låg fortfarande efter Erika. Här låg min placering på runt tionde plats bland herrarna.
En stig tog här vid och det lutade uppför vilket gjorde att tempot sjönk till runt 4-tempo. Strax efter tre kilometer  kom vi tillbaka till start/mål-området och här blev man extra sporrad med hejarop och high-fivande med barnen. Fortfarande hack ihäl med Erika forserade vi vidare uppför vitsippsbackar på småstigarna tills vi tillslut kom ut på asfalten igen.
Någonstans halvvägs på loppet i en av alla backar sprang jag slutligen om Erika och man fick inte samma draghjälp som innan, men kanske hjälpte jag henne.

Uppför, uppför och uppför..... Hela tiden uppför, jag trodde aldrig att backarna skulle ta slut, jag sprang om några herrar och hade hyfsad placering men blev tyvärr också omsprungen efter 8 km.

Uppför, uppför och uppför.......men helt plötsligt hände det, jag såg en skylt där det stod något i stil med att nu är toppen nådd, en helt underbar syn efter 8,5 km.
Kunde nu äntligen sträcka ut benen och rulla på med en lite mer avslappnad attityd några hundra meter innan slutkilometern med målgångspurt skulle ta vid.
Jag hade vittring på en herre mot slutet och rusade allt vad jag kunde men jag kom tyvärr inte förbi honom.
I skrivande stund har inte resultatlistan kommit upp men min klocka stannade på 39:16 och det placerade mig runt sexa.

Jag är mycket nöjd med resultatet, sub40 på den här banan känns som ett bra formbesked.Tre kilometer

Målgång

 

3 kommentarer:

 1. Det var starkt gjort!

  Springer du för placeringar? Du är så pass bra att du kanske borde göra det :-)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lennart.
   Det är roligt nu när man börjar komma upp lite i placeringarna även om det här var ett ganska litet lopp.
   Det är ju lite annorlunda taktik att springa efter placering, lite av lördagens lopp gick i de banorna och det var en extra krydda på steken.
   Man borde nog springa lite fler mindre lopp så man kanske, kanske någon gång får stå på pallen, det vore något :)

   Radera
 2. Du börjar bli riktigt vass nu. Grattis till en finfin tid och en bra placering. Med din utveckling så är pallplatserna snart dina.

  SvaraRadera