söndag 12 maj 2013

Klar

Jag är nu klar med den här tuffa träningsperioden son har bestått av en salig blandning av löppass. Sedan jag skrev senast har det blivit dubbelpass i torsdags, Lättare på morgonen och lite snabbare på eftermiddagen. På kvällen var benen helt slut och jag undrade hur dem skulle återhämta sig men det gick bra så i fredags tog jag ett kortare distansrunda med otroligt lätta ben.

Det andra intervallpasset för veckan togs på lördagseftermiddagen bestående av 8x800m. Jag är nöjd med en fin och jämn serie  där tiderna blev 2:52 - 2:52 - 2:51 - 2:50 - 2:49 - 2:50 - 2:49 - 2:52 med ett snittempo på 3:33 min/km.

Idag när sonen skulle på barnkalas passade jag på att ta ett kortare långpass på runt 22 km. Planen var att springa väldigt lätt hela passet igenom och det gjorde jag också, fram till sjuttonde kilometern.
Benen kände så otroligt pigga och bara skrek efter att få springa lite fortare så jag gav med mig. Det blev en tvåkilometers fartökning i 3:44-tempo och det kändes inte alltför jobbigt.

Det har varit en ganska tuff period som började med förra helgens tävling. Volymen har blivit 115km och huvudkryddan har bestått av fart så de långa passen har fått stryka något på foten.

Nu känner jag mig väl rustad inför Göteborgsvarvet på lördag och hoppas på en fin formtopp. I kommande vecka blir det några snabba korta pass för att bevara farten blandat med vilodagar för att få pigga ben.Under dagens långpass såg jag både två älgar och den här häftiga stenen.

10 kommentarer:

 1. Ner mot 1.20 på varvet i år då? Du verkar vara i riktigt fin form!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mikael.
   Vi får se hur snabbt det kan gå men jag ska i alla fall göra ett försök ner mot 1:20.
   Formen känns riktigt bra och tävlingsnervositeten börjar nu komma krypande, precis som det ska vara.

   Radera
 2. Instämmer - sikta högt. Ingen idé att fega, du har väl ändå maran som det stora målet. Dessutom har du tränat så bra så under så lång tid så du har täckning för ett högt ställt mål.

  Rejäl träningsvecka du fick ihop - inte illa att hinna med så mycket träning på en vecka kombinerat med barn och jobb.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska sikta högt så får vi se hur långt det kan gå, sub80 ställer jag in siktet på. Det intressanta är att jag även måste slå mitt 10km-pb två gånger för att lyckas =)
   Det har på senare tid nästan känts som att halvmaran är det stora målet. Maran får vänta till efter varvet, då gäller omladdning.

   Ja det blev en riktigt bra vecka, nu var det ju långhelg så det var lite lättare att få ihop tiden. Det som slog mig var att benen återhämtade sig förvånansvärt fort mellan passen.

   Radera
 3. För min egen del tänker jag också att en tid mot 1.20 är möjlig. När jag sedan kikar på vilken km tid man måste hålla så blir jag tveksam :)
  Sub80 är ett tufft mål. KÖr hårt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att hålla det tempot i 21km låter helt tokigt men å andra sidan så är det "bara" 157 sekunder från mitt pb från förra året.
   Det är väl bara att ösa på o inte lyssna på kroppen när den börjar bli sur efter sisådär 17 km.
   Lycka till!!

   Radera
 4. Tack! Jag hade bloggen invisible world tidigare men la ner eftersom det bara kändes som jag upprepade mig. Finns med på jogg och heter Mikael Lipschütz om du vill följa.

  Lycka till på varvet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag misstänkte att det var du Mikael. Följer dig nu på Jogg så nu har jag koll på dig =)
   Startar du också i led 1 på lördag? hojta till om du känner igen mig.

   Radera
 5. Jag är på resande fot i Colombia för adoption. Så det blir ingen start på Varvet för min del. Har faktiskt aldrig sprungit loppet och då har jag snart bott i Göteborg i 15 år. Å andra sidan har jag bara löptränat sen sommar/höst 2009. Loppet har aldrig lockat mig heller ... det är för stort för Gbg

  Kommer springa någea 10 km lopp och nån halvmara i sommar.Kretsloppet står på listan såklart :) Sen blir det Göteborgs eller Växjö maraton. Sugen på Rom maraton nästa år

  Lycka till på lördag!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.
   Lycka till i colombia. Får se hur det går i morgon, det har kommit sån värme här nu. Men jag lör i alla fall hårt så får vi se vart det slutar.
   Du borde prova varvet någon gång tycker jag, jag har bara positiva upplevelser från mina tre lopp hittills.

   Radera