lördag 5 mars 2011

Snabbdistans och långpass.

Hej i stugan.

Här har det sprungit ska ni veta, snabbt och långt. 
Sen senaste inlägget har jag hunnit med 50 km fördelat på tre pass.

I onsdags blev det ett tidigt morgonpass på 8,5 km i behagliga 5:14-tempo. Finns väl inte så mycket att säga om det passet, tempot låg där det brukar ligga och sen tycker jag att det är jobbigt att springa längre innan frukost så 8,5 km räcker bra. 

I går blev det ett snabbt snabbdistanspass som gick ganska snabbt. Efter lite uppvärmning tryckte jag på gasen och provade lite vad jag gick för. Avverkade 6 km  i 3:57-tempo, ojoj vad det gick, hade jag haft en nummerlapp på mig hade det gått att springa fyra kilometer till i minst samma tempo.
Stannade o pustade ut och joggade hemåt med ett flin.Morgondagens långpass valde jag att flytta till i dag. I morgon är det ju en hel mängd roliga skidtävlingar att titta på. Min familj brukar följa vasaloppet från start med frukost framför teven och traditionella blåbärsoppapauser. 
Dessutom är det femmilen i Holmenkollen och lite skidskytte-VM.

27 km var det planerat att springas i alla fall. Jag visste att jag skulle få skjuts hem efter ca 27 km där jag en bil skulle möta mig. Det gick bra i dag, fint väder och ganska varmt, ett par plusgrader. 
Banprofilen som ni ser  nedan antyder om att det var jobbigast den första milen och det stämmer. Mycket uppför och sedan mycket nedför för att sedan plana ut sista halvan. 30,8 km hann jag springa innan skjutsen kom, så långt har jag aldrig sprungit innan. Jag höll i snitt 4:57-tempo. 
Fortsätter det så här kan det bli ett riktigt trevligt löparår.Så ja, nu har jag redogjort vad som hänt den senaste tiden. Bloggen har jag inte riktigt hunnit med, löpningen kommer före som tur är.9 kommentarer:

 1. Sådärja!! Vilka pass du lyckats genomföra! Snabbdistansen imponerar och så även långpasset i bra fart. Du går verkligen en skön löparvår till mötes! :-)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Håller med Hempa. Vad ska jag säga som inte Hempa sa?

  Grym snabbdistans och riktigt bra långpass!! Hur kände du dig efter långpasset?

  MVH

  SvaraRadera
 3. Jodå Hempa o Lennart, det går bra nu =)

  Efter långpasset var det ju lite segt i benen som vanligt, annars var det faktiskt inte så ansträngande. Drack lite men åt ingenting alls under långpasset, kände mig ändå inte helt tom på energi. Hade lätt kunnat springa ett tag till, kändes det som i alla fall.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Imponerande!

  Du verkar vara riktigt bra förberedd för en mara!

  MVH

  SvaraRadera
 5. Ja Lennart.
  Jag känner mig faktiskt redo för en mara redan nu.
  Vad ska jag nu göra nu i 82 dagar? =)

  SvaraRadera
 6. Galet bra! Vad har du för måltid för maran?

  SvaraRadera
 7. Hej Lars, kul att du hittat hit.
  Mitt mål på maran är 3:30, det kan nog vara ett realistiskt mål tror jag.
  Sen vet jag ju inte vad som händer efter 30 km. Ska dra till med ett långpass på 35 km senare i vår för att prova.

  SvaraRadera
 8. Hej!
  jag vet vad du kan göra!

  Du kan leta reda på en miltävling och försöka springa milen sub 40 :-)

  Hmmm, hur hanterar du Göteborsvarvet. Är det inte bara 1 vecka mellan GV och Stockholm maraton? Är maran viktigare eller satsar du på bra tid på båda?

  SvaraRadera
 9. Hehe, du tycker det va Lennart =)

  Stämmer att det bara är en vecka mellan Göteborg o Stockholm. Satsningen ligger helt på maran, i gbg ska jag bara känna på atmosfären och njuta att ett sista långpass innan maran.

  SvaraRadera