söndag 13 mars 2011

Mission completed.

Så ja, idag blev det långpass som räddade upp den här veckan som inte riktigt gått som planerat. Detta känns skönt.
I dag var det ju faktiskt lite varmare än vanligt, 4-5 plusgrader och mulet. Det har tagit bra på slasket och isen så det var barmark i stort sett hela vägen.
Det blev som planerat 26,37 km med fyra kilometer tempoökning, kilometer 15-18 gick i 4,25-tempo. Planen var bara två eller max tre kilometer högre tempo men det kändes fint så jag fortsatte springa på.
Summerat slutade hela passet på 5,03-tempo.
I det stora hela kändes det inte lika lätt som förra helgens långpass som kändes otroligt bra men formen går ju upp och ner.Summerar man den här veckan så har det blivit 54,61 km på fyra pass. Det som saknades var intervallpasset som fick ställas in men det tar jag igen den här veckan.

Planen ser ut så här.

Måndag - Lätt distanslöpning 6-8 km
Tisdag -  Intervall, 6x1000 meter i sub4-tempo. Uppvärmning 3 km och nedvarv 3 km
Onsdag - Vila
Torsdag - Lätt distanslöpning 6-8 km
Fredag - Snabbdistans 8 km. Uppvärmning 2 km, nedvarv 2 km
Lördag - Lätt distanslöpning 10 km 
Söndag - Långpass 23 km

Söndagens långpass

3 kommentarer:

 1. Bra långpass!
  Långpass kan skilja 10-15 minuter mellan tillfällena. Det är så mycket som spelar in. Vad man har ätit dagen innan, vätskebalans, sömn, etc, men.......

  För att det inte kändes lätt var 5:03-fart bra!

  MVH

  SvaraRadera
 2. "Det blev som planerat 26,37 km", snacka om att planera långpassen ned till sista metern! Skämt å sido, så är ju 5.03 galet bra så här nästan i mitten av mars.

  Man har ju en del kompisar som springer både varvet och Stockholm marathon. Ett upplägg som verkar ganska tufft. Vilket lopp kommer du satsa hårdast på?

  SvaraRadera
 3. Haha Lars, jo jag var tvungen att runda soptunnan hemma för att få ihop sista metern.
  Jo lite tufft kan det vara med båda loppen. Jag kommer helt klart satsa hårdast på maran. Varvet ser jag mer som ett sista långpass där jag ska försöka att inte springa för fullt, ojojoj vad svårt det kommer att bli =)

  SvaraRadera