torsdag 18 september 2014

Nytt inlägg

Hej.
Jag ska inte trötta ut er läsare och skriva ett långt inlägg om varför det inte kommer några inlägg här utan det korta svaret är att jag tröttnat på att skriva men däremot kan det komma något inlägg då o då i framtiden, men jag lovar inget.
Förmodligen kommer jag att skriva tävlingsrapporter vilket är roligt för min egen del att gå tillbaka och läsa. Kanske kommer en på söndag, mer om det senare.

Att springa har jag inte tröttnat på, tvärtom så är motivationen på topp och jag kör just nu på med sexmilaveckor som jag egentligen skulle vilja öka på med några mil men ibland räcker helt enkelt inte tiden till.

Om jag ser tillbaka på mitt klassikerår som jag satte punkt på i o med Vansbrosimmet så var det ett mycket givande år. Jag utvecklades och lärde mig mycket om framförallt skidåkning och cykling men nackdelen var att löpningen blev lidande.
Efter vasaloppet kände jag däremot en viss förbättring i löpningen, det beror förmodligen på att jag byggde upp coremuskulaturen vilket förbättrade hållningen som i sin tur gjorde att jag kunde hålla ett bättre löpsteg under en längre tid under fartpassen. Har märkt en tendens att jag innan har sjunkit ihop när jag blivit trött vilket nu blev bättre.
Jag vet att jag borde lägga in coreövningar i min dagliga träning men det är så förbenat tråkigt, får försöka få lite rutin på det där.

I somras när jag satt punkt för klassikern blev det inte mycket av löpningen då brist på motivation och en otroligt varm sommar gjorde att både volymen och farten minskade radikalt mot förra året. Men nu är jag som sagt på banan ingen med både bra volym och fart i benen.

Om man ser lite på framtiden så är det i det korta perspektivet två stycken tävlingar på gång.
Den första är nu på lördag, Kretsloppet ska springas här hemma i Borås. Ett platt tiokilometers stadslopp där jag förra året satte personbästa på 37:42 vilket jag i år hoppas på att matcha även om det inte är någon högt prioriterad tävling. Däremot är det ett roligt event där hela familjen ska ställa upp i olika klasser, det blir en heldag i löpningens tecken, kul!

Höstens stora fokus är Göteborg halvmarathon den 11 oktober, där hoppas jag smälla till med en bra tid på en pannkaksplatt och lättlöpt bana. Får jag bara träna på utan avbrott och allt stämmer den dagen så kanske jag kan gå ner mot 1:20, långsiktiga målet är att gå under 1:20 men där är jag inte riktigt ännu.

Om man ser lite längre in i framtiden så ligger Vasaloppet på tur, där hoppas jag på bra förhållanden och bra spår hela vägen till Mora vilket jag inte haft under mina två tidigare försök. Jag har lyckats pricka in två riktigt dåliga år vilket det nu får bli ändring på.
Tidsmässigt så skulle man ju förstås vilja komma in på medaljtid (vinnartiden gånger 1,5) men vi får se hur det går med träningen i vinter.

Mitt långsiktiga och stora mål är ett Marathon på under 2:50 vilket skulle ge en miltid på 40 min i snitt. Men det ligger långt fram i tiden. När och var det ska ske vet jag inte ännu men det får tiden utvisa.
Efter fyra år på raken med Stockholm Marathon blir det inget nästa år, det är lite blandade känslor där men beslut är taget att jag inte ställer upp 2015.

Det var lite om dåtid och framtid. Jag hoppas ni hänger med här på bloggen trots att jag inte har motivation att skriva så ofta.

3 kommentarer:

  1. Jag gillar din blogg och alla fina resultat så jag hänger på

    SvaraRadera
  2. Jag ser framemot att få läsa när det finns något att läsa. Du är inte glömd!

    SvaraRadera
  3. Härligt tjejer. Om ett par minuter kommer ett nytt inlägg.

    SvaraRadera