torsdag 10 april 2014

Det börjar ta sig.

Jag har sedan förra inlägget lagt lite extra fokus på löpningen och känner redan att det går åt rätt håll.

Det blev ett kort långpass i lördag på 22 km, det kändes ganska segt i benen men jag tror ändå att det till stor del berodde på den tidiga timman, steg upp halv sex och tog mitt första löpsteg 05:52.
Det här var årets första långpass löpandes. Jag har ett antal långpass på skidor i bagaget så jag är inte så orolig ändå.
I söndags tog jag en cykeltur med mountainbiken, mestadels på grusväg men också på småstigar och större asfaltsvägar. Fick ihop 80 minuter av minst sagt ansträngande cykling i väldigt varierande kupering och tempo, det passet gav kan jag lova.

I måndags blev det helvila följt av ett löpande backpass i tisdags.
Tiderna på backintervallerna var riktigt bra och alla höll sig under de jag sprang på i höstas innan Lidingöloppet då jag var i riktigt bra form.
Däremot sprang jag bara fyra stycken i tisdags till skillnad från sex stycken på mitt pass i höstas som jag jämförde med. Inte helt oväntat kanske då jag saknar längre pass i bagaget.

I onsdags blev det både cykling och löpning. Jag cyklade till jobbet tur och retur, körde på i ganska bra tempo men sträckan är bara en mil så det går ju över ganska fort. På kvällen tog jag en lätt och kort löprunda.

I eftermiddags sprang jag en distansrunda på nära 13 kilometer som jag kallar Häglaredsrundan. Den första halvan har en nästan konstant stigning på 100 höjdmeter på mestadels grusväg. Den andra halvan går nerför lika mycket men här går det istället på asfalt. Normalt brukar jag trycka på gasen på asfalten men idag sparade jag på kraften inför veckoslutets pass.
En riktigt fin runda vill jag lova. Känslan idag var riktigt bra och löpningen kändes kontrollerad passet igenom.

Av den här veckan återstår ett snabbdistanspass och ett långpass, återkommer senare om hur det gick på dessa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar