söndag 16 mars 2014

90 sekunder

Idag så satt jag där igen, vid datorn och tryckte på uppdatera. Klockan nio i förmiddags öppnade nämligen anmälan till 2015 års Vasalopp.
Jag som svor åt all skidåkning den sista milen under årets lopp satt alltså och skulle anmäla mig igen.
Klockan slog i alla fall nio och vad hände då? Jo, sidan kraschade. Jag var ju inte ensam om att anmäla mig så det var väl minst sagt högt tryck på vasaloppsservrarna.
Till slut så öppnade anmälan igen klockan tio. Jag kunde anmäla mig själv och min svägerska. Alla platser tog tydligen slut på 90 sekunder, helt sjukt...

Nu gäller det bara att hoppas på bättre förhållanden under nästa års lopp och mer snö under träningperioden. Det är ju ett tag kvar men det är ju trots allt riktigt skoj med längdskidor.

Vad har hänt annars under veckan?

Jag sprang ett riktigt, riktigt fint intervallpass i torsdags. Klassiska 8x1000m med en minuts gåvila.
Jag brukar ha lite svårt för de här passen men jag var riktigt sugen på att springa fort så det var bara att ta på sig snabbskorna och springa ner till min intervallsträcka längs med vägen in till stan.

Tiderna blev riktigt fina, tror aldrig att jag sprungit så snabba tusingar innan. Nu har jag ju betydligt mindre löpträning i benen under vintern men desto mer skidor. Tror nog att skidträningen gjort susen även för löpningen, riktigt fint.
Tiderna på tusingarna blev i alla fall 3:36 - 3:34 - 3:32 - 3:34 - 3:32 - 3:36 - 3:35 - 3:35 om någon är intresserad. Nästa steg är väl att försöka komma under 3:30

Idag tog jag fram cykeln igen för ett pass. Det blev idag lite längre än senast, 51 km landade passet på. Finns väl inte så mycket att säga om detta, men det är väl bara att försöka få lite koninuitet i cyklingen.

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Undrar lite över varför du vill ner på 3.30 på intervallerna? Hade jag varit du så skulle jag förlänga intervallerna till tex 4x2000@3.35 med 1 min gåvila.
  /Daniel

  SvaraRadera
 2. Hej Daniel.
  Jo, det är ju alltid roligt att pressa ner tiderna på sina intervaller o springa fortare. Just tusenmetersintervaller har jag lite som en måttstock på formen, därav tidsgoluseringen där.
  Annars är det ju helt klart bra att kunna bibehålla farten över längre sträckor som tvåtusingar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. tidsgoluseringen = tidsfokuseringen :)

   Radera