måndag 4 november 2013

Åtta dagar och två kilo

Nu har jag både bloggvilat och säsongsvilat. Har inte sprungit en meter sedan förra fredagen. Det känns lite lurigt att ha vilat så länge, vet inte när jag gjorde det senast.
Åtta dagar och två kilo tyngre blev vilan så det var med lite nervositet jag i går kväll drog ut på mitt första löppass.
Benen kändes som helt nya utan några som helst skavanker men det var ändå en ganska tung och annorlunda känsla under passet som var varade tio kilometer i 4:27-tempo. Jag vet av erfarenhet att den tunga känslan brukar släppa efter några pass så jag är inte orolig.
Nu är planen att få igång kroppen någotsånär till på lördag då det vankas sextimmars. Det blir inga avancerade pass i veckan då jag vill bevara den utvilade känslan i kroppen så jag förhoppningsvis kan få till en bra prestation på lördag.


I kväll klockan 19.00 börjar min första utmaning som vätternrundacyklist. Då går nämligen startskottet för anmälan till 2014 års Vätternrunda. Platserna kommer att ta slut på några få minuter som då gäller det att hålla tungan rätt i mun vid datorn.

Jag vet inte om jag har skrivit det här förut men nu är det i alla fall bestämt att jag ska göra en Svensk klassiker. En utmaning som sträcker sig utanför mina löparambitioner men det ska bli skoj att göra något annorlunda och varför inte nu när jag kanske är i mitt livs form.
 

2 kommentarer:

  1. hehe 2 små kilon som minsann har smugit sig på! Härligt att du är tillbaka i blogg världen och träningen. Ska bli roligt att följa din färd mot svensk klassiker

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja två kilo är ingenting, tappar nog det dubbla på sextimmars till helgen =)

      Radera